00

Odluka o mjerama sprječavanja širenja virusa COVID-19 na području Općine Gornji Mihaljevec

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 na području Općine Gornji Mihaljevec te podizanja spremnosti svih službi koje su pod direktnom ili indirektnom ingerencijom Općine Gornji Mihaljevec, nalažem:

 1. Na području Općine Gornji Mihaljevec do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi.
 1. Općina Gornji Mihaljevec do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine neće izdavati rješenja o korištenju javnih prostora za održavanje bilo kakvih događaja ili manifestacija. Rješenja o korištenju javnih površina koja su izdana u ranijem razdoblju, a odnose se na događanja koja su planirana do 15. travnja 2020. godine ne mogu se primjenjivati.
 2. Općina Gornji Mihaljevec do daljnjega će ograničiti izravni rad sa strankama. Nalaže se privremeno zatvaranje Dječjeg vrtića Zipka Gornji Mihaljevec. Nalaže se privremeno zatvaranje svih društvenih domova i domova kulture, zajedničkih prostora koje za svoj rad koriste udruge i zajednica udruga.
 3. Preventivno se za korištenje zatvaraju svi otvoreni i zatvoreni sportski objekti, te sportski tereni i igrališta koji su u vlasništvu ili pod upravljanjem Općine Gornji Mihaljevec.
 4. Izdaje se preporuka o obavljanju pokopa pokojnika u krugu obitelji, a građane se moli da se uvaže tu preporuku.
 1. Općina Gornji Mihaljevec ograničava izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila. U iznimnim situacijama, kada je zbog zadanih rokova u određenom postupku potrebno predati podnesak Općini, pisarnica Općine Gornji Mihaljevec će ga zaprimiti.
 2. Službenici Općine Gornji Mihaljevec dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima odnosno strankama s kojima su u komunikaciji.
 3. Privremeno se ograničavaju odlasci na službeni put službenika Općine.
 4. Preporučuje se svim građanima Općine Gornji Mihaljevec da je što je moguće manje koriste usluge nadležnih liječnika radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze. Svoje liječnike mogu kontaktirati drugim kanalima poput telefona, elektroničke pošte ili Interneta.
 5. Mole se svi građani Općine Gornji Mihaljevec da prate obavijesti nacionalnih, županijskih i gradskih Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te da se pridržavaju uputa i preporuka koje se izdaju. Mole se građani da do daljnjeg ograniče svoje kretanje te da bez prijeke potrebe ne putuju izvan Međimurske županije, a pogotovo ne u inozemstvo.
 6. Pozivaju se građani Općine Gornji Mihaljevec, koji su zbog poslovnih ili privatnih razloga u proteklih 14 dana boravili u virusom zahvaćenim zonama, a nemaju povišenu temperaturu ili ne kašlju, da postupe savjesno i odgovorno te da se u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu na broj telefona (098/558-881) ili na službu 112.
  Osobe koje zbog poslovnih ili privatnih razloga u proteklih 14 dana boravile u virusom zahvaćenim zonama, a koje kašlju i/ili imaju povišenu temperaturu, imaju obvezu žurno se telefonski javiti svom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa.
 7. Općina Gornji Mihaljevec će sve relevantne informacije vezane uz postupanja radi sprječavanja širenja Covid-19 virusa, objavljivati na mrežnim stranicama Općine Gornji Mihaljevec.
 8. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na mrežnim stranicama Općine Gornji MIhaljevec.

Općinski načelnik
Goran Lovrec v.r.

 

Odluka o mjerama sprječavanja širenja virusa COVID-19 na području Općine Gornji Mihaljevec (original - pdf)

Odluke poslije 20.05.2020.

Odluka o izmjeni odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o organizaciji javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o izmjeni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Odluka o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih u kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi

Odluka o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Odluka o izmjeni odluke i načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja

Odluka o izmjeni odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva

Odluka o izmjeni odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o izmjeni odluke o posebnom radu tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka i izmjeni odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o izmjeni odluke o nužnim mjerama ograničenja društvenih okupljanja, rada u trgovini i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o izmjeni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.